*Hevosvaruste Valjaskulma*

 nopeat toimitukset ja asiantunteva asiakaspalvelu

Valuutta: EUR

Hyönteis- ja ekseemaloimilla helpotusta tulevaan kesäkauteen

Ötökkäloimi, hyönteisloimi, hyttysloimi, kärpäsloimi, itikkaloimi... niinhän sitä sanotaan että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Hyönteisloimet ja ihottumaloimet ovat monelle hevoselle todella tarpeellinen varuste kesäajan hyvinvointiin sillä purevat ja pistävät hyönteiset tekevät hevosen olon helposti hyvinkin tukalaksi ja aiheuttavat pahimmillaan lukuisia terveysongelmia.

Hyönteisloimet helpottavat kaikkien hevosten ja ponien elämää kesäaikaan kun kärpäset, paarmat ja itikat ovat kiusana laitumella. Hyönteisloimet on valmistettu yleensä kevyestä verkkomateriaalista ja niitä löytyy useilta valmistajilta sekä kaulakappaleella että ilman. Usein kaulakappaleeseen saa vielä kiinnitettyä päähupun jolloin hevonen on jo melko kauttaaltaan suojattu. Osassa hyönteisloimista on myös UV-suoja. 

Kesäihottuma on hyönteisten, erityisesti Culicoides -suvun polttiaisten aiheuttama yliherkkyysreaktio hevosille joka aiheuttaa allergista ja kutisevaa ihottumaa. Sen oireita ovat kutinan lisäksi mm. harjan ja hännän ihon paksuuntuminen, haavautuminen, hilseily ja jouhien katkeilu. Oireet vaihtelevat polttiaisten esiintymisen mukaan. Kesäihottumaa ei voi parantaa, vaan hoitokeinona on oireiden lievitys ja hyönteistenpistojen ennaltaehkäisy. 

Kesäihottumaa sairastavalle hevoselle perinteinen hyönteisloimi ei kuitenkaan riitä suojaksi, vaan tarvitaan tiiviimmästä materiaalista valmistettu ekseema- eli ihottumaloimi. Ihottumaloimesta eivät pienimmätkään hyönteiset kuten polttiaiset pääse läpi. Ekseemaloimi peittää yleensä hevosta vielä hyönteisloimea paremmin, kaulakappale on usein pujotettavan mallinen ja umpinainen myös edestä, lisäksi ekseemaloimi suojaa hevosta etujalkojen välistä ja mahan alta.  Ekseemaloimi istuu hevosen päälle tiiviimmin kuin hyönteisloimi, jolloin sen sisälle ei pääse juurikaan hyönteisiä.

Meiltä löytyy hyönteis- ja ihottumaloimia sekä hyönteishuppuja monilta suosituilta merkeiltä, mm. Wahlsten, Equitare, QHP, Waldhausen, Globus, Bucas ja Lami-cell. 


Lahjakortti