*Hevosvaruste Valjaskulma* -Nopeat toimitukset- Asiantunteva asiakaspalvelu-

Mikä sadeloimi hevoselle?

Sadeloimen valinta ei aina ole se helpoin homma. Suomen kelit vaihtelee sateesta auringon paisteeseen monta kertaa päivässä. Markkinoille onkin tullut paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Harvoin yhdellä loimella pärjää kaikki kelit, siksi vaihtoehtoja on hyvä olla useampia.

Aluksi kannattaa tarkastella minkälaiset tarhaolosuhteet hevosella on ja miettiä sen jälkeen vaihtoehtoa. Sadeloimia löytyy erilaisilla kaulaosilla, vuorilla ja toppauksilla. Mikäli tarha tai laidun on hyvin aukealla ja tuuli ja sade pääsevät piiskamaan hevosta oikein kunnolla, kannattaa loimeksi valita kaulakappaleellinen ja pienellä 50g - tai 100g vanuvuorella oleva loimi. Kaulakappale suojaa hevosen kaulan isoja lihaksia ja pieni vuoraus pitää hevosen lämpimänä.  

Vanuvuorelliset loimet ovat nykyään suosittuja niiden ominaisuuksien takia. Ne ovat liukaspintaisia ja jättävät hevosen ja loimen väliin pienen ilmaraon jolloin loimi pysyy pinnastaankin kuivempana pitempään. Esimerkiksi kaikille #Coverme sadeloimille on tehty vesitesti, jolloin on varmistuttu että loimet todella pitävät sadetta.

Vuorettomat sadeloimet helposti painautuvat hevosen ihoa vasten ja tällöin hevosen oma lämpö siirtyy loimeen jolloin se monesti kostuu myös alapuolelta ja ajatellaan että loimi ei pidäkään sadetta. Vuoreton loimi on hyvä vaihtoehto kun tarvitaan suojaa tuulelta ja pieneltä sateelta.

Fleecevuorellinen loimi voi tarttua liukaspintaista loimea helpommin hevosen karvoihin kiinni ja tehdä siitä sähköisen. Fleecevuorellisen loimen kanssa hieman hikisen hevosen voi laittaa ulos ilman alusloimea, sillä fleece siirtää kosteuden pois hevosen iholta. 

Mikäli tarvitset neuvoa tai opastusta loimen valinnassa, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme autamme mielellämme oikean koon ja vaihtoehdon löytämisessä.

info.valjaskulma@dnainternet.net tai 0443173577

#Sadeloimet #sopivaloimihevoselle

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit