*Hevosvaruste Valjaskulma* -Nopeat toimitukset- Asiantunteva asiakaspalvelu-

Syksy tarkoittaa karvanvaihtoa ja siirtymistä talliin

Hevonen on monella tapaa upea eläin. Se on uskomattoman mukautuva, lempeä ja reagoi vuodenaikojen vaihteluun jo ennen kuin huomaamme valon vähenevän. Siksi on tärkeää, että myös sinä kiinnität huomiota vuodenaikojen vaihteluihin ja säädät hevosesi ruokavaliota uusiin olosuhteisiin sopivaksi. Näitä uusia olosuhteita ovat tallissa vietettyjen tuntien lisääntyminen ja karvanvaihto.

Nämä syksyn mukanaan tuomat uudet olosuhteet vaativat ruokinnan mukauttamista. Kiinnitä huomiota oikean talviajan rehun valitsemiseen sekä lisäravinteisiin, jotka voivat tukea hevosen karvanvaihtoa.

Hevosen turkki koostuu pääosin proteiinista, ja jotta proteiinia muodostuisi riittävästi karvanvaihdon aikana, hevonen tarvitsee tiettyjä vitamiineja ja kivennäisaineita. Jos hevonen ei saa niitä riittävästi, sen energiataso saattaa laskea ja saatat havaita ajoittaisia muutoksia sen käyttäytymisessä.

Kiinnitä tästä syystä erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Varmista, että hevosen suolisto toimii optimaalisesti.
  • Jotta verenkierto kuljettaisi turkille sen tarvitsemia ravintoaineita, hevosen on saatava riittävästi B-vitamiinia, jota sen suoliston bakteerikanta pystyy tehokkaasti toimiessaan tuottamaan.
  • Jos hevosen suolisto ei toimi optimaalisesti, oluthiivasta voi olla apua, sillä sen B-vitamiinipitoisuus on luonnostaan korkea ja se stimuloi suolistobakteerien toimintaa.

 • Varmista, että hevonen saa ylimääräisen annoksen sinkkiä ja kuparia.
  • Nämä hivenaineet ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat entsyymeihin, jotka puolestaan muodostavat pigmenttiä ihossa ja karvoissa.

 • Varmista, että hevosesi perusruokintasuunnitelma on tasapainossa hevosesi saaman karkearehun kanssa.
  • Proteiinit ovat erityisen tärkeitä, sillä välttämättömät aminohapot ovat tärkeitä turkin laadun kannalta.
  • Muista myös antaa hevosellesi omega-3-rasvahappoja. Ne ovat tärkeitä turkin kiillon ja joustavuuden kannalta.
   • Pellavansiemen on hyvä omega-3-rasvahappojen lähde.

Oikean, hevosen karkearehua tasapainottavan rehun valitseminen talvea varten voi olla vaikeaa. Sinun on esitettävä itsellesi kolme tärkeää kysymystä:

 1. Kuinka paljon hevoseni työskentelee?
 2. Millainen sen lihavuuskunto on?
 3. Onko hevosellani erityistarpeita, jotka on otettava huomioon?

Vastaamalla näihin kolmeen kysymykseen ja analysoimalla hevosesi karkearehun sinun on paljon helpompi valita juuri omalle hevosellesi sopiva rehutuote.

St. Hippolyt suosittelee yhdistelmää, jossa on yksi Hippolytin perusrehutuotteista, kuten  NaturMüsli SOLO tai NaturMüsli Grain Free, yhdistetään MicroVitaliin ja LinuStariin,  nämä tuotteet yhdessä antavat hevosellesi parhaan alun talvikaudelle.

Etkö ole varma, mikä tuoteyhdistelmä sopisi juuri sinun hevosellesi? Muista, että me autamme mielellämme ja st. Hippolytin kautta saat myös maksuttoman, yksilöllisen ruokintasuunnitelman hevosellesi. 

Lähde: St.Hippolyt

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit