*Hevosvaruste Valjaskulma* -Nopeat toimitukset- Asiantunteva asiakaspalvelu-

Paleltaako varpaita?

Kylmenevät ilmat ja talviset olosuhteet tuovat eteen hevosväen joka vuotisen ongelman: palelevat varpaat.

Usein sukaksi valitaan ohut puuvillasukka ja tarpeen vaatiessa sitten lisätään villasukat tai jopa useammat kenkään. Ja silti paleltaa.  

Puuvilla on materiaalina ihan käytännöllinen ja kestävä, mutta valitettavasti kostuessaan se tuntuu ihoa vasten kylmältä. Villa puolestaan on siinä mielessä loistava materiaali, että se on hengittävää, hyvän imukyvyn omaavaa ja kosteanakin ihoa vasten lämpimältä tuntuva materiaali. Toisin sanoen siis ihan loistava sukkana!

Merinovilla on luonnon oma innovaatio, joka toimii niin hyytävässä kylmyydessä kuin paahtavassa kuumuudessa. Merinovilla keritään merinolampaista. Niille on ajan saatossa kehittynyt poikkeuksellinen villapeite. Merinovilla on lämmittävän ilman sitomisessa maailman tehokkain kuitu.

Alpakanvillan etu on se, että hienot alpakkakuidut tuntuvat pehmeämmiltä ihoa vasten ja ovat selkeästi painoltaan kevyempiä. Alpakkavilla on luonnostaan lämpötilaa säätelevää, kuidun onttouden ja vekkimäisyyden vuoksi. Alpakanvillavaatteet varastoivat kehosi tuottamaa lämpöä sekä kuitujen sisälle että niiden väliin.

Villa materiaalina on hieman turhaankin "hankalassa maineessa" sillä moni elää siinä uskossa että niitä ei voi pestä tai jos voi niin pilallehan ne kutistuu. Nykyiset villaneulokset kestävät kyllä myös pesun koneessa, tuotteessa olevia pesuohjeita kannattaa silti noudattaa. 

Toinen tiukassa istuva käsitys villavaatteista on se, että ne kutittavat. Merinovillassa kuidut ovat ohuempia ja hienompia kuin muiden lammasrotujen villassa, joten merinovillainen lanka ja siitä valmistettu neule tuntuu erityisen pehmeältä ja miellyttävältä. Myös alpakan villa on  samalla tavalla kutittamatonta ja sopii myös useimmille villa-allergikoille. Lisäksi alpakan villa on moninkertaisesti lämpimämpää kuin lampaanvilla. 

Tälle syksylle saimme Wahlstenilta merinovillaisia sukkia joissa mukana myös alpakan villaa. Nämä sukat kannattaakin valita talven ajaksi puuvillaisen sukan tilalle. Ohut, miellyttävä villasukka ei ole juurikaan puuvillasukkaa paksumpi, mutta silti käyttömukavuudeltaan ihan eri luokkaa kuin kylmä puuvillainen sukka. Comodo villasukka sisältää myös hieman polyamidia ja elastaania jotka lisäävät neuloksen kestävyyttä ja joustavuutta. Nämä sukat kannattaa pitää mielessä myös silloin kun mietit mitä hankkisit isänpäivälahjaksi tai joululahjaksi!   

Comodo Alpaca merinovillasukat pitävät jalat lämpiminä kylmilläkin keleillä

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit